Vooruitkijken naar 2023

Het jaar is weer goed begonnen bij Buitengewoon kids.

Genoeg te doen,

Eind vorig jaar beloofde ik in mijn volgende blog vooruit te kijken naar 2023. Drie keer zuchten en het is al weer februari en dus hoog tijd. Het jaar begon heel goed met de allereerste Rots en water training die Robert samen met zijn vrouw Alie vorm geeft. Ik mocht even komen gluren en het is mooi om te zien hoe kinderen spelenderwijs en door middel van bewegen leren hoe zij voor zichzelf op kunnen komen en hun wensen en grenzen leren aangeven.

De brugklasclub kreeg in januari een vervolg, het is naast ontzettend gezellig erg leerzaam om met de kinderen te werken over thema’s die er spelen (denk hierbij aan groepsdruk, pesten, social media). De brugklas is een spannende stap voor veel kinderen waarin er veel dingen veranderen. Als je Autisme hebt zijn de veranderingen en alle nieuwe dingen extra spannend, hoe fijn is het om dan met leeftijdsgenoten van en met elkaar te leren. In februari is de laatste bijeenkomst en in april starten Esther en ik met een nieuwe groep toekomstige brugklassers.

Tijdens individuele sessies wordt er steeds vaker ACT therapie ingezet. ACT is een vorm van cognitieve gedragstherapie waarbij kinderen leren hoe zij om kunnen gaan met moeilijk dingen op hun pad. Voor zowel kinderen als ouders wordt deze vorm van therapie vaak als helpend ervaren. Samen met Nelleke ben ik uitgenodigd een workshop te geven aan andere professionals die werken met ACT4kids. Hierover later meer 😉

Tot snel!

Amarins

Deel dit bericht

Andere leuke activiteiten

admin

Times flies when you’re having fun

Genoeg te vertellen maar te weinig tijd voor een blog. Het jaar begon heel goed met mijn toetreding tot maatschap de Kast. Door het toetreden in de maatschap kan ik gezinsbehandelingen nog beter vorm geven en mag ik samen werken met ervaren collega’s.

Lees verder »