Vergoedingen

Vergoedingen en verwijzingen

Voor kinderen en hun ouders woonachtig in de provincie Friesland wordt een zorgtraject bij Buitengewoonkids in de meeste gevallen volledig vergoed met een verwijzing.

Verwijzingen

Verwijzing vanuit arts

Om voor vergoeding van het traject in aanmerking te komen is een verwijzing nodig. Een (huis) arts kan deze verwijzing schrijven

Verwijzing vanuit voogd

Wanneer er een voogd betrokken is als gevolg van een onder toezicht stelling kan ook de voogd ook een verwijzing doen.

Verwijzing vanuit gebiedsteam

Ook het gebiedsteam van de gemeente kan verwijzen naar BuitengewoonKids. Voor meer informatie verwijzen wij je graag ook door naar hun website.

Aangesloten bij brancheverenigingen

Om aan alle gestelde eisen te voldoen, zijn wij aangesloten bij verschillende organisaties

Therapie
Vergoedingen voor

Groepsprogramma’s

De groepsprogramma’s komen ook in aanmerking voor vergoeding. Vaak volgt het kind naast een groepsprogramma ook een individueel traject bij Buitengewoonkids. Vergoeding vanuit PGB is ook mogelijk.

Add Your Heading Text Here

Paardencoaching

Een paardencoaching sessie bij Buitengewoon Kids duurt 45 minuten. De kosten bedragen €80 euro per sessie.

De hond als coach

Hondencoaching

Een hondencoaching sessie bij Buitengewoon Kids duurt 45 minuten. De kosten bedragen €80 euro per sessie.

De hond als co-coach

Met de hond als co-coach begeleiden wij kinderen bij hun hulpvraag op het gebied van o.a. zelfvertrouwen, faalangst, weerbaarheid of sociale vaardigheden.

De hond als spiegel

De hond maakt het gedrag/houding zichtbaar EN voelbaar voor uw kind. vervolgens maken we samen de vertaalslag naar het dagelijks leven van het kind.

Vrijblijvende kennismaking

Ouders en kinderen zijn van harte welkom bij Buitengewoon kids voor een vrijblijvend kennismaking gesprek. Tijdens het eerste gesprek brengen wij samen met u de hulpvraag in kaart en bespreken we hoe Buitengewoon kids kan helpen  bij deze hulpvraag.

We doen er alles aan om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Wachttijd

We streven er naar nieuwe aanmeldingen zo snel mogelijk te kunnen starten. Momenteel ligt de wachttijd afhankelijk van de hulpvraag tussen de 2 weken en 2 maanden.