Over ons

Wij zijn

Buitengewoon Kids!

Buitengewoon Kids biedt ervaringsgerichte therapie voor kinderen en hun ouders, zowel individueel als in een kleine groepssetting. Ons aanbod is uniek; wij zetten regelmatig dieren in tijdens een sessie, schrijven de meeste groepsprogramma’s zelf en betrekken (waar nodig) ook het systeem om het kind heen bij de behandeling. 

"Onze eigen, unieke aanpak is onze kracht."

Amarins Kok

Onze Missie

Buitengewoon kids beoogt dat ieder kind, buiten gewoon kind mag zijn!

Wij gaan samen met het kind op zoek naar ieders kwaliteiten en mogelijkheden, vervolgens kijken we hoe we deze het beste in kunnen zetten, ook in situaties die lastig zijn voor het kind. Diagnoses zijn dan ook niet ons uitgangspunt.

Onze visie

Wij werken ervaringsgericht en sluiten aan bij de belevingswereld van het kind. Door ervaringsgericht te werken nemen de kinderen hun nieuw verworven vaardigheden beter op. Wij streven naar een veilige omgeving waarin ieder kind de ruimte krijgt zich optimaal  te ontwikkelen.

 

We stellen ons graag even voor.

Wie zijn wij

Ik ben

Amarins Kok

Mijn naam is Amarins Kok. Ik ben kindertherapeut en eigenaar van Buitengewoonkids, een praktijk voor specialistische jeugdzorg.

Mijn passies voor dieren en het werken met kinderen die zorg nodig hebben komen samen in mijn werk. Het kind staat altijd centraal maar wij hebben ook oog voor het systeem om het kind heen. Het unieke aanbod, waarbij wij gebruik maken van animal assisted interventies, maakt dat wij ons onderscheiden van andere zorgaanbieders. Deze animal assisted interventies zijn verweven in andere vormen van therapie. Zo ben ik ook opgeleid tot ACT 4 kids therapeut en werk ik veel beeldend.

Ik ben een zorgaanbieder zonder personeel. Wel werk ik veel samen met diverse zorg professionals waarvan ik een aantal hieronder zal benoemen.

Ik ben

Nelleke Hienekamp

Hallo, mijn naam is Nelleke Hienekamp en ik ben de eigenaar van DDapper. In 2012 ben ik afgestudeerd als vaktherapeut beeldend, na een intensieve en leuke studie creatieve therapie. Na mijn opleiding tot vaktherapeut beeldend heb ik jaren op verschillende zorgboerderijen gewerkt. De zorg en dieren hebben mij altijd getrokken. En zodoende heb ik na mijn opleiding vaktherapie nog een opleiding gedaan voor het inzetten van paarden en honden. Naast de animal assisted therapie en de beeldende therapie geeft ik ook EMDR therapie.

DDapper is  een praktijk voor oplossingsgerichte therapie, coaching en begeleiding voor kinderen en hun ouders. De therapie, coaching en begeleiding richt zich op herstel, stabiliseren en leren omgaan met problemen in het leven. Ik werk intensief samen met Amarins en Buitengewoon Kids en hoop snel met u kennis te maken.

Sinds 2015 worden bij DDapper creatieve werkvormen afgewisseld met werken met de dieren. Een waardevolle combinatie die ik sinds 2019 ook inzet bij Buitengewoonkids. Hier geef ik al jaren met Amarins mooie programma’s met de dieren. 

Nelleke Hienekamp

Vaktherapeut

Esther Zaagmans

Mijn naam is Esther, kindercoach en vanuit mijn eigen praktijk werk ik veel samen met Amarins en Buitengewoon Kids..

Net als Amarins ben ik een zorgaanbieder zonder personeel. Wel werk ik veel samen met diverse zorg professionals .

esther Zaagmans

Kindercoach

Esther van Aalst

Ik ben als orthopedagoog onder meer verbonden aan Stichting Camphillgemeenschap Maartenhuis. Daarnaast ben ik behandelcoordinator Buitengewoon kids.  

esther van Aalst

Orthopedagoog

Wij werken ook heel fijn samen met

Gezinspraktijk De Kast

Wij zijn Gezinspraktijk De Kast, een praktijk voor specialistische jeugdhulp bij complexe scheidingen. Wij bieden hulp aan:

Voor jongeren onder de 12 jaar die begeleiding nodig hebben om beter om te kunnen gaan met de gescheiden gezinssituatie, zetten we een kindertherapeut in met specifieke kennis over loyaliteitsconflicten.

Trudy van den Brandt
Engbert de Haan
We doen er alles aan om u zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Wachttijd

We streven er naar nieuwe aanmeldingen zo snel mogelijk te kunnen starten. Momenteel ligt de wachttijd afhankelijk van de hulpvraag tussen de 2 weken en 2 maanden.

Bekijk onze Laatste activiteiten

Wij geven u graag een kijkje in onze dagelijkse werkzaamheden en de leuke activiteiten die we met onze cliënten doen. 

Wij zijn geregistreerd en aangesloten bij

Vrijblijvende kennismaking

Ouders en kinderen zijn van harte welkom bij Buitengewoon kids voor een vrijblijvend kennismaking gesprek. Tijdens het eerste gesprek brengen wij samen met u de hulpvraag in kaart en bespreken we hoe Buitengewoon kids kan helpen  bij deze hulpvraag.