Individuele trajecten hondencoaching

Honden zijn zeer geliefde huisdieren, dit is niet voor niks honden staan bekent als zeer trouw en zijn in staat het huis of gezin te bewaken. Honden hebben op mensen een grote aantrekkingskracht. Toch kan een hond meer dan een huisdier zijn. Denk bv. aan de blindengeleidehonden en hulphonden. Buitengewoonkids zet de hond in tijdens therapie en coaching. Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven? Hoe ga ik om met mijn emoties? Zijn vragen waar we aan kunnen werken met de hond.

Een hond is van oudsher een roedeldier, om in een roedel te kunnen leven is het van groot belang sociaal te zijn en goed te kunnen samenwerken. Vooral deze eigenschappen zorgen ervoor dat wij als mensen graag omgaan met honden. Honden zorgen bij kinderen en pubers vaak voor een glimlach op hun gezicht en hebben vaak een grote aantrekkingskracht. Honden zijn meesters in het spiegelen van emoties, waardoor ze directe feedback geven welke erg waardevol zijn in het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf. De aanwezigheid van honden zorgt voor ontspanning. Door deze unieke eigenschappen, inzichtgevende en ervaringsgerichte therapie kun je stapsgewijs werken aan de hulpvraag.

Naast individuele trajecten worden er ook regelmatig groepsprogrammas aangeboden.

Groepsprogramma “Wijze hondenlessen”

Iedereen heeft het wel eens. Je moet samenwerken in een groep en je weet niet zo goed wat je moet doen en weet ook niet zo goed hoe je dit kunt oplossen? Je voelt je onzeker en komt niet tot je recht. Samenwerken komt op school en later tijdens het werk veel voor. Honden leren ons hoe we goed kunnen samenwerken!

– Bolle- De reden dat een hond zoveel vrienden heeft, is dat hij met zijn staart kwispelt in plaats van met zijn tong-

“Wijze hondenlessen” is een groepsprogramma gemaakt voor kinderen en pubers. Het is een leuk en actief programma waarbij de kinderen en pubers door middel van leuke oefeningen met de hond(en) inzicht krijgen in zichzelf.  Honden zorgen bij kinderen en pubers vaak voor een glimlach op hun gezicht en hebben vaak een grote aantrekkingskracht. Daarnaast zorgt het contact en de aanwezigheid van de hond voor ontspanning en rust. Een fijne manier om te kijken naar wat de hond ons kan leren over onszelf. Want honden  zijn meesters in het spiegelen van emoties van mensen, waardoor ze directe feedback geven en erg waardevol zijn in het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf.

Aan de hand van verschillende oefeningen met de hond(en) en een werkboek wordt spelenderwijs aandacht besteed aan wie ben ik in een groep? De volgende hoofdvragen worden behandeld:

• Wat is mijn rol in de groep?

• Wat zijn mijn kwaliteiten?

• Communiceren hoe doe je dat?

• Samenwerken in een groep en sociale vaardigheden

Indeling groepsprogramma

De groepen zullen bestaan uit  minimaal 3 tot maximaal 6 kinderen. Zo heb je een intieme groep met voldoende ruimte voor individuele aandachtspunten en begeleiding.

Zelfbeeld

Weten wie je bent

Evenwicht

Balans, zowel innerlijk als uiterlijk

Samenwerken

Delen, spelen en leren in groepsverband

Communiceren

Contact leggen en communcatie

To Top