Coaching voor kinderen en hun ouders

Buitengewoonkids biedt ervaringsgerichte coaching voor kinderen en hun ouders, zowel individueel als in een kleine groepssetting. Samen met het kind gaan we op zoek naar de eigen kwaliteiten en mogelijkheden en kijken we hoe ze deze het beste in kunnen zetten thuis, op school en met vriendjes en vriendinnetjes.

Wij werken aan de sociaal emotionele vaardigheden, weerbaarheid, zelfbeeld, omgaan met emoties en nog veel meer. Hierbij maken we gebruik van diverse vormen van coaching (o.a. creatieve coaching en dieren inzetten als co-coach).  Veel spellen en activiteiten doen we buiten, tussen de dieren, in de natuur.

De programma’s van Buitengewoonkids worden in de meeste gevallen vergoed met een verwijzing van een arts of gebiedsteam in de provincie Friesland.

 

 

– Amarins Kok- 'Het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt. Het gaat erom dat je je eigen tekening maakt'-

 

Mijn naam is Amarins Kok en ik ben eigenaar van Buitengewoonkids. Mijn achtergrond in het onderwijs en mijn passie voor paarden komen samen in Buiten gewoon kids. Kinderen lopen soms tegen kleine of grotere problemen aan, samen met het kind ga ik op zoek naar een manier om met deze lastige situaties om te gaan. Vaak zet ik paarden in als co-coach. Zij kunnen het kind prachtige inzichten geven doordat zij het gedrag spiegelen. Ook kan de omgang met paarden het zelfvertrouwen vergroten.

Om ook de creatieve werkvormen gerichter in te kunnen zetten volg ik op dit moment de opleiding tot creatief coach. Deze hoop ik eind 2019 succesvol af te ronden.

Samen met mijn man, dochters en dieren woon ik in een woonboerderij net buiten Appelscha. Ik heb mijn praktijk aan huis van waar uit diverse programma’s worden georganiseerd.

 

– Nelleke Hienekamp- 'A journey of a thousand miles begins with one single step'-

 

 

 

 

To Top